Tempahan Buku Antologi Unseen Writer RM49

Penulis upahan – Ghost Writer – Unseen Writer

Ketiga-tiga nama di atas sebenarnya membawa maksud yang sama. Mereka ini adalah golongan insan yang menulis bagi pihak orang lain. Maksudnya, mereka hanya mengambil upah menulis dan melepaskan hak hasil tulisan itu kepada individu yang membayar upah.

Contoh, CikYam menulis sebuah manuskrip buku untuk individu ABC. Pada cover buku, nama ABC yang tertulis sebagai penulis, bukan nama CikYam. Walau keluar peluh jantan menulis manuskrip itu, CikYam perlu lepaskan hak sebab CikYam dah ambil upah menulis.

CikYam telah dua tahun bergelar unseen writer sepenuh masa iaitu dari Januari 2021 hingga Januari 2023. Ya, dua tahun CikYam tidak lagi bekerja selepas hilang pekerjaan sebagai wartawan. Pengalaman pahit manis ini CikYam catatkan dalam buku Antologi Unseen Writer, Kreativiti Padu, Duit Menggebu.

APA YANG BEST PASAL BUKU UNSEEN WRITER NI?

Dalam buku ni, ada 12 penulis yang mencatatkan kisah pengalaman masing-masing. Ha, meh nak cerita sikit pasal apa yang best dengan buku antologi Unseen Writer ni?

Sedikit pasal buku Unseen Writer. 👇

✅ 12 pengalaman penulis macam mana terjebak dalam dunia penulis upahan.

✅ 12 kaedah dan strategi mendapatkan job menulis buat kali pertama. Pecah telur!

✅ 12 cabang dalam bidang penulisan berbeza. Dunia penulis upahan ni luas beb!

✅ 12 inspirasi pembakar semangat supaya seronok buat kerja penulis upahan. Kalau tak seronok, kau meroyan nanti!

Dalam buku ni semuanya kisah benar. Bukan rekaan tau! So, kalau korang nak berjinak-jinak dengan dunia penulisan sebagai penulis upahan, ghost writer atau unseen writer, korang perlu dapatkan buku ini bagi mendapatkan gambaran dan tip. Paling menarik semuanya dicatat dalam bentuk storytelling yang memudahkan untuk korang faham.

SAYA BUKAN PENULIS, TAPI SAYA NAK DAPATKAN PENULIS!

Wow! Kalau korang bukan penulis tetapi korang nak dapatkan penulis untuk menulis bagi pihak korang, buku ni pun bermanfaat untuk korang juga. Dalam buku ni juga, korang boleh terus dapatkan penulis yang menepati keperluan naskhah korang.

Dalam buku ni ada penulis yang bagus dalam pelbagai bidang masing-masing. CikYam sudah pastilah untuk penulisan artikel berstrategi. Dengan pengalaman lebih 16 tahun menulis artikel untuk majalah dan akhbar, ditambah pula dengan pengiktirafan sebagai Penulis Rencana Terbaik oleh Malaysia Press Institute, CikYam berkebolehan menghasilkan artikel berkualiti untuk korang.

Selain itu, ada penulis yang mahir dalam penulisan copywriting, artikel SEO, novel kanak-kanak, biografi dan bermacam-macam lagi.

TEMPAHAN DIBUKA!

Nak dapatkan buku antologi Unseen Writer daripada CikYam? Untuk tempahan awal, korang boleh WhatsApp CikYam untuk menempah. Harganya RM49 (termasuk pos dah).

Meh nak cakap sikit. Silalah support buku antologi CikYam ni ya. CikYam dah bersusah payah mekap, pakai mask, pakai baju dan tudung hitam, siap aksesori bergemerlapan tau. Hahahahahaha. Jom support buku ni. Hanya RM49 dah termasuk pos. Dalam buku tu ada kisah CikYam bersama 11 penulis yang lain mengenai kerja-kerja sebagai penulis upahan atau unseen writer.

Nak order klik sini sekarang SAYA NAK BUKU UNSEEN WRITER

Order sekarang!